Severinus Nieuwe Kerkstraat 35/37

Woonbegeleider, Nieuwe Kerkstraat 35

Woonbegeleider, Nieuwe Kerkstraat 35

Rust afgewisseld met actie. Samen zijn of liever alleen. Pindakaas op de boterham of hagelslag. Een groen of een rood dekbed. Jij begeleidt Frits, Peter, Chris, Sytze, Bob, Daan en Anne-Franc bij de (kleine) keuzes die ze kunnen maken. Omdat je als woonbegeleider iedere cliënt goed leert kennen, beweeg je mee met de dag en past je aan per individu en situatie. Nooit saai dus. Samen met je collega’s regel jij een fijne dag in het woonhuis op de Nieuwe Kerkstraat 35 in Veldhoven bij Severinus.

Woonbegeleider intensieve gehandicaptenzorg
Lekker naar buiten, een puzzel maken of springen op de trampoline. De 7 bewoners van de Nieuwe Kerkstraat ondernemen graag samen met jou leuke dingen. Belevingsactiviteiten zoals muziek luisteren, snoezelen en ontspannen met een lekker bad, staan in hun top 3. Ze hebben het verstandelijk vermogen van iemand tussen 9 maanden tot 3 jaar oud en een intensieve ondersteuningsvraag, zowel in begeleiding als in lichamelijke verzorging. Soms komt daar complex gedrag bij kijken. Jij richt de begeleiding op een voorspelbaar dagritme, het behouden van vaardigheden, het aanbrengen van dagstructuur en: 

  • verzorgt het (gezamenlijke) koffiemoment, ontbijt, lunch of het avondeten, afhankelijk van je dienst.
  • Begeleiden of overnemen van ADL (algemene dagelijkse levensbehoeften).
  • overlegt, informeert en rapporteert aan collega’s over bijzonderheden en de planning.
  • werkt aan het ondersteuningsplan per bewoner, houdt contact met de betrokken families en doet de administratie.
  • coördineert de dagelijkse zorg, je houdt onder andere cliëntdossiers bij, verricht diverse huishoudelijke werkzaamheden en participeert in teamoverleggen.
  • Je ondersteunt de cliënt waar mogelijk in zijn zelfredzaamheid en stimuleert de eigen regie waar mogelijk.
  • Iets meer medische kennis is op dit woonhuis fijn. Epilepsie en diabetes zijn twee ziektebeelden die voorkomen. 

“Ik geef bewoners meer zelfvertrouwen door ze, op hun eigen niveau en soms binnen kaders, keuzes te laten maken.” – Henriëtte Kuiper, regiebegeleider.

Kennismaken met Frits? Bekijk hier zijn video.

Salaris en meer
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij 24-36 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:

  • een bruto maandsalaris van maximaal €3861 op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG40 als begeleider en FWG45 als persoonlijk begeleider). In juni en december komt hier nog eens 2% bovenop!
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
  • 8% vakantiegeld en 144 vakantie- en 57 balans verlofuren per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.
  • een rooster afgestemd op je wensen met ochtend-, middag-, en avonddiensten.
  • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking.
  • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten.
  • een reiskostenvergoeding van 0,16 cent per kilometer.
  • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren via de Severinus Academie en het online leerplein maar ook externe trainingen om jezelf beter te leren kennen. Zoals een VIB-traject (Video-interactiebegeleiding) en weerbaarheidstraining.
  • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt.
  • een fiscaal interessante regeling, waarbij je brutoloon of vakantiedagen kunt inzetten voor deelname aan het fiets-, pc, telefoon- of fitnessplan. 

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.

Je talent en de rest
Communiceren en samenwerken. Dat is waar je goed in bent. Met collega’s, met cliënten en de naaste familie. Je staat stevig in je schoenen bij het verlenen van de dagelijkse zorg en in de begeleiding. Omdat je flexibel meebeweegt met het niveau en gedrag van de cliënten, breng je positieve en veilige zorg. We leren je graag beter kennen als je: 

  • minimaal een mbo-opleiding op niveau 3 hebt afgerond, bijvoorbeeld in de pedagogiek, social studies, verzorgende ig of verpleegkundige.
  • minimaal 2 jaar ervaring als woonbegeleider hebt.   
  • ervaring hebt met moeilijk verstaanbaar gedrag. 

Werken bij Severinus
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle cliënten écht goed leren kennen. Zo weten we wat je nodig hebt en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.

Samen met je team
Het team van Nieuwe Kerkstraat 35 is in opbouw. Dit vraagt doorzettingsvermogen en commitment. Het team inspireert en motiveert elkaar om elke keer dat stapje extra te zetten voor de cliënt. Zo haal je het maximale uit de dag. Regelmatig overleggen en nabespreken is belangrijk. Met humor en eerlijke, opbouwende feedback kijk je met je collega’s naar je handelen en het resultaat. Enorme waardering voor je werk is er altijd, want het is niet makkelijk. Toch blijven we kritisch, zodat we steeds betere begeleiding bieden én nieuwe dingen blijven proberen. Je werkt multidisciplinair samen met onder andere de teammanager, gedragskundige en collega’s van de dagbesteding.

Solliciteer naar je droombaan
Solliciteer uiterlijk 2 mei naar je nieuwe baan als woonbegeleider intensieve gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep. Binnen 2 werkdagen word je gebeld door Severinus. Houd je telefoon in de gaten!

Liever eerst iets vragen? Bel of app Wendy Stroosma, teammanager via: 0627231626. 

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:

977511222

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Wisselende diensten

Vacatureniveau:

MBO 4

Vacaturetype:

zorggerelateerde functies

Aantal uur:

Tot 36 uur

Vakgebied:

Wonen

Subcategorie:

EMB
EVB

Kantooradres:

Platanenlaan 28 5507 MD Veldhoven

Locatie: