Severinus Platanenlaan 3/5

Woonbegeleider, Platanenlaan 3-5

Woonbegeleider, Platanenlaan 3-5

Werken met matig tot ernstig verstandelijk gehandicapten, een prachtige en ongeremde doelgroep. Zorgen voor deze cliënten voelt niet als werken. Je krijgt er energie van! Met plezier en liefde regel jij als woonbegeleider gehandicaptenzorg een mooie dag. Severinus geeft je veel vrijheid en ruimte. Je bepaalt met je team hoe je het werk inricht in woonhuis Platanenlaan 3-5 in Veldhoven.  Platanenlaan 3-5 is een geschakeld woonhuis met ouder wordende bewoners, die vaak al hun hele leven bij Severinus wonen en/of werken. De leeftijd varieert van 35 tot 70 jaar. Allen hebben een matig tot ernstige verstandelijke beperking en soms is er beginnende dementie. Jij past je begeleiding aan op de behoefte van iedere cliënt. Met humor en inlevingsvermogen, zodat zij regie houden op hun leven en zélf keuzes maken

Woonbegeleider gehandicaptenzorg 
Platanenlaan 3-5 is een geschakeld woonhuis met ouder wordende bewoners, die vaak al hun hele leven bij Severinus wonen en/of werken. De leeftijd varieert van 35 tot 70 jaar. Allen hebben een matig tot ernstige verstandelijke beperking en soms is er beginnende dementie. Jij past je begeleiding aan op de behoefte van iedere cliënt. Met humor en inlevingsvermogen, zodat zij regie houden op hun leven en zélf keuzes maken. en:  

  • biedt laagdrempelige activiteiten aan op het juiste niveau zoals samen koken, boodschappen doen, kaarten schrijven, duofietsen, terrasjes bezoeken, spelletjes spelen en het woonhuis versieren 
  • zorgt voor een fijne en huiselijke sfeer binnen het woonhuis 
  • overlegt, rapporteert en informeert met collega’s en wettelijke vertegenwoordigers van de client. 

Waar de één vrijwel zelfstandig zichzelf kan verzorgen, heeft de andere volledige verzorging van een begeleider nodig. ‘’ dat maakt ons woonhuis juist zó leuk en hierdoor blijft ons werk dynamisch ‘’ Sabien Dieleman, regiebegeleider in opleiding. Meer horen over je nieuwe baan? Luister hier naar de podcast. 

Salaris en meer 
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij 16-24 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op: 

  • een bruto maandsalaris van maximaal €3294 op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG35 als begeleider). In juni en december komt hier nog eens 2% bovenop! 
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
  • 8% vakantiegeld en 144 vakantie- en 57 balans verlofuren per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt. 
  • een rooster zoveel mogelijk afgestemd op je wensen met ochtend-, middag-, en avonddiensten. 
  • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking.
  • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
  • een reiskostenvergoeding van 0,16 cent per kilometer. 
  • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren via de Severinus Academie en het online leerplein. 
  • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt. 
  • Een fiscaal interessante regeling, waarbij je brutoloon of vakantiedagen kunt inzetten voor deelname aan het fiets-, pc, telefoon- of fitnessplan. 

Je talent en de rest 
Dé stabiele kracht in het team. Iemand die goed met emoties kan omgaan, dat ben jij en je bent graag jezelf. Ook omdat de bewoners dat van je verlangen. Hoe echter, hoe beter. Je bent oplettend, ook op kleine dingen en onderneemt direct actie of kijkt naar een structurele oplossing. Daarbij ben je een echte kartrekker en neem je graag initiatief door bijvoorbeeld het contact te onderhouden met de vrijwilligers. Zo kunnen de bewoners mee doen met extra activiteiten. Daarbij heb je de juiste balans tussen denken en doen, luisteren naar jezelf of een ander. Verder heb je: 

  • minimaal een mbo-diploma op niveau 3, bijvoorbeeld in de pedagogiek, begeleiding of als verzorgende of verpleegkundige.  
  • geen ervaring of veel ervaring in de gehandicaptenzorg, je bent altijd welkom.  

Niet het juiste opleidingsniveau, wél de juiste richting? Met een intern leer-werktraject helpt Severinus je graag met de volgende stap in je carrière. Maak je droom waar en kijk hier. 

Werken bij Severinus 
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle cliënten écht goed leren kennen. Zo weten we wat jij nodig hebt en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.  

Samen met je team
Met humor en de nodige zelfreflectie doet het team zijn stinkende best voor de cliënten. En dat verwachten ze ook van jou. Zo heb je plezier in het werk en met elkaar. Collega’s staan voor je klaar en jij ook voor hen. Precies wat nodig is. Een sterk en betrokken team dat feedback en complimentjes geeft en ontvangt. Jij gaat hier graag in mee op een eerlijke en rechtvaardige manier, waarbij iedereen gelijkwaardig is en zichzelf kan zijn. Verder werk je ook multidisciplinair samen met onder andere artsen, familie en vrijwilligers.  

Solliciteer naar je droombaan 
Solliciteer uiterlijk 09 mei naar je nieuwe baan als woonbegeleider gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze unieke doelgroep. Binnen enkele werkdagen word je gebeld door Severinus. Houd je telefoon in de gaten! 

Liever eerst iets vragen? Bel of app Mandy Dortmans, teammanager via 0629630503 of mandy.dortmans@severinus.nl. 

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Referentienummer:

114651232

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Wisselende diensten

Vacatureniveau:

MBO 3
MBO 4

Vacaturetype:

zorggerelateerde functies

Aantal uur:

Tot 24 uur

Vakgebied:

Wonen

Subcategorie:

EVB
MVB

Kantooradres:

Platanenlaan 28 5507 MD Veldhoven

Locatie: