Severinus Dagbesteding 1

Begeleider dagbesteding, Horeca, Dienstverlening en Arbeid

Begeleider dagbesteding, Horeca, Dienstverlening en Arbeid

De afdeling:
Op de afdeling Horeca, Dienstverlening en Arbeid werken iedere dag 5 werkgroepen met 7 a 8 volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Zij voelen zich het meest gewaardeerd en belangrijk als zij dienstbaar kunnen zijn voor anderen. Het doel van de afdeling is ons aanbod te richten op de arbeidsbeleving, talenten en interesses van de cliënt gerelateerd aan de ambacht: Horeca, Dienstverlening en Arbeid. Voor de onderstaande twee locaties zijn wij op zoek naar een begeleider dagbesteding voor 16 uur per week. Bij voorkeur op maandag en donderdag.

Restaurant High Chaparral:
Het restaurant van Severinus is sinds juni 2021 geopend op Akkereind. Dit restaurant wordt gerund door onze cliënten. Zij worden hierbij ondersteund door jou en door een restaurant medewerker. 

Jij en de restaurant medewerker werken nauw samen om het restaurant goed te laten draaien. Het restaurant is open voor cliënten en medewerkers van Severinus en voor anderen uit de omgeving. De voorkomende werkzaamheden zijn: van bediening tot bardienst, van afwashulp tot kok of gastheer/gastvrouw en hand- en spandiensten zoals koffie en thee klaarzetten voor vergaderingen en de omgeving netjes houden.

Arbeid:
Arbeid heeft een creatieve en een dienstverlenende groep. Vanuit de creatieve groep worden er producten gemaakt voor Pronk. Zo verzorgen wij bijvoorbeeld de aankleding van High Chaparral en maken wij (kerst)attenties voor een extern bedrijf.

Bij de dienstverlenende groep zijn de werkzaamheden divers. Zo zijn wij ZAP-vrijwilligers (zwerfafval prikken) voor de gemeente Veldhoven. Ook versnijden we papier en versnipperen wij met een grote shredder oude boeken van de Kringloop. Dit versnipperde materiaal kan gratis bij ons worden opgehaald. Verder demonteren wij veel, kleine, elektrische apparaten.

Verschillende cliënten ondersteunen een aantal locaties hier op Akkereind (afwas, stofzuigen, in de supermarkt etc.). We voeren ook taken uit als: glas en oud papier wegbrengen, blad harken, een boodschap doen, was wegbrengen en ophalen, en we maken regelmatig soep!

Salaris en meer  
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij 16 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op: 

  • een brutomaandsalaris van maximaal € 3.294,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG35). In juni en december 2024 komt er een loonverhoging van 2% boven op!  
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris.  
  • 8% vakantiegeld 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.   
  • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.   
  • een rooster afgestemd op je leven met dagdiensten. 
  • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking. 
  • een reiskostenvergoeding van € 0,16 cent per kilometer. 
  • onbeperkt toegang tot het online leerplatform.
  • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie.  
  • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus de helft van de premie betaalt.  
  • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement.  

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.   

Wat hebben de cliënten nodig?
Bij Horeca en Dienstverlening werken cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking. Naast de verstandelijke beperking komen bij onze cliënten ook bijkomende beperkingen voor, zoals autisme, slechtziendheid, epilepsie en spasticiteit.

Jij biedt begeleiding die is aangepast op de individuele vraag van de cliënt om zich te ontwikkelen en/of verworven vaardigheden te behouden. Hierbij houd je rekening met zijn of haar mogelijkheden en doelen uit het ondersteuningsplan. Daarbij werkt de cliënt zowel zelfstandig als samen met andere cliënten.

We zijn op zoek naar een enthousiaste, leergierige en flexibele collega voor verschillende locaties binnen horeca en dienstverlening. Als begeleider dagbesteding binnen Horeca en Dienstverlening werk je altijd alleen in een werkgroep. Een professionele houding, communicatieve vaardigheden, zelfstandigheid en flexibel inzetbaar zijn is daarom van belang.

Wat neem je mee?
Heb jij een afgeronde zorggerelateerde niveau 3 of 4 diploma, met ervaring als begeleider dagbesteding en heb je ervaring in de horeca? Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben jij gedreven, representatief en communicatief vaardig? Ga dan met ons de uitdaging aan om uitvoering te geven aan bovenstaande functie.

Werken bij Severinus 
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle cliënten écht goed leren kennen. Zo weten we wat jij nodig hebt en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.  

Solliciteer naar je droombaan 
Solliciteer uiterlijk 7 mei naar je nieuwe baan als begeleider dagbesteding gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze unieke doelgroep. Binnen enkele werkdagen word je gebeld door Severinus. Houd je telefoon in de gaten! 

Liever eerst iets vragen? Bel of app Liselotte Bomers, teammanager via 06 21827940 of mail naar: liselotte.bomers@severinus.nl.Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Referentienummer:

917929076

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Vacatureniveau:

MBO 3
MBO 4

Vacaturetype:

zorggerelateerde functies

Aantal uur:

Tot 16 uur

Vakgebied:

Dagbesteding

Subcategorie:

LVB
MVB

Kantooradres:

Platanenlaan 28 5507 MD Veldhoven

Locatie: